Dependances | Links | Contact | Sitemap  

Links


Vereniging Plus Praktijken Friesland
Fysiotherapie Leeuwarden Zuid is lid van de Vereniging van Plus Praktijken Friesland.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze website:
www.pluspraktijkenfriesland.nl


Arbeid in Beweging
De praktijkhouders van Fysiotherapie Leeuwarden Zuid zijn tevens werkzaam voor Arbeid in Beweging.
Voor meer informatie over bedrijfsfysiotherapie zie:
www.arbeidinbeweging.nl

Fysergo
Fysiotherapie Leeuwarden Zuid is één van de circa 160 Fysergo- steunpunten in ons land. Voor meer informatie zie:
fysergo.nlDry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren.
Dry needling omvat het inbrengen van een 'droge' (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en).
Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.
Voor meer gedetailleerde informatie over myofasciale pijn, dry needling en de specifieke verschillen met acupunctuur, zie:
dryneedling.nlVoor algemene informatie over kaakklachten zie:
nvof.nlHet Koninklijk Nederland Genootschap voor Fysiotherapie heeft als doel om de voorwaarden te scheppen waardoor fysiotherapeutische zorg van goede kwaliteit gerealiseerd wordt, die toegankelijk is voor de gehele Nederlandse bevolking, met erkenning van de professionele deskundigheid van de fysiotherapeut
fysionet.nl


Fysiotherapie SHAPE
Fysiotherapie SHAPE is een dependance van Fysiotherapie Leeuwarden Zuid en gevestigd in Sportcentrum Shape te Franeker.
Voor meer informatie, kijk op www.fysiotherapiefraneker.nl
www.fysiotherapiefraneker.nlDe specialistenvereniging NVMT is een wetenschappelijke vereniging, die is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap Voor Fysiotherapie (KNGF) en behoort tot de reguliere zorg.
Voor meer informatie zie:
nvmt.nlPsychosomatische fysiotherapeuten hebben na hun opleiding fysiotherapie een driejarige post-hbo opleiding gevolgd.
Zij zijn specialisten in het onderzoeken en behandelen van psychosomatische klachten, zoals hoofdpijn, hyperventilatie, en chronische pijn, welke (deels) stress gerelateerd zijn. Ze beschikken over specifieke kennis en vaardigheden om dergelijke klachten te behandelen.
De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP) is een beroepsinhoudelijke vereniging van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.
De website van de NFP heeft primair tot doel patiënten, verwijzers, leden en geïnteresseerden te informeren over het indicatiegebied, behandelwijze en organisatie van fysiotherapeuten die zich door middel van uitgebreide scholing hebben gespecialiseerd in de psychosomatiek.
www.psychosomatischefysiotherapie.nlFysiotherapie Leeuwarden Zuid is ook te vinden op www.fysiotherapie-info.nl.