Dependances | Links | Contact | Sitemap  

Meest gestelde vragen

Waarom is een verwijzing niet verplicht, maar wel handig?

U kunt rechtstreeks bij ons terecht indien u klachten heeft. De fysiotherapeut verricht een screening om te beoordelen of door de fysiotherapeut in behandeling kunt worden genomen. Indien u voorafgaand aan een bezoek aan ons bij uw huisarts bent geweest, dan kan de huisarts deze screening doen. Indien u van uw huisarts een verwijsbrief ontvangt is ons duidelijk wat de bevindingen van de huisarts zijn zodat wij de screening niet hoeven uit te voeren.

Mogelijk bent u beperkt verzekerd. Een screening rekent de zorgverzekeraar als 1 zitting fysiotherapie. Indien u zuinig moet omgaan met uw te vergoeden zittingen fysiotherapie, is het dus handig om voorafgaand aan een bezoek aan ons de huisarts te bezoeken en een verwijsbrief te vragen.

 

Ik ben moeilijk ter been, kan ik u goed bereiken?

Fysiotherapie Leeuwarden Zuid bevindt zich op de eerste verdieping van het Zorgcentrum. Een lift bevindt zich aan de zijkant van het pand. Uw fysiotherapeut kan indien gewenst met u meelopen.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt doorgaans 25 minuten.

 

Mag ik zelf bepalen door wie ik behandeld wil worden?

Uiteraard! Wel kunnen wij u adviseren bij welke therapeut u, gezien uw klachten, het beste terecht kunt. Onze therapeuten hebben elk hun eigen specialisatie.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw aandoening, het effect van de behandeling op uw klachten en uw eigen bijdrage aan uw herstel. Het is moeilijk aan te geven hoeveel behandelingen dit zullen zijn: voorop staat dat wij niet langer behandelen dan noodzakelijk.

 

Ik heb een chronische indicatie, hoe zit dat met mijn vergoedingen?

Indien u een chronische indicatie heeft en u bent aanvullend verzekerd dan worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Indien u niet aanvullend verzekerd bent moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen.

Vanaf de 21e behandeling vindt vergoeding plaats vanuit de basisverzekering.

 

Hoe wordt orofaciale fysiotherapie gedeclareerd?

Orofaciale fysiotherapie wordt gedeclareerd als zijnde een reguliere behandeling fysiotherapie.

 

Wat als ik meer dan 36 behandelingen nodig heb?

Indien u verzekerd bent bij de Friesland en de verwachting is dat u meer dan 36 behandelingen nodig heeft, dan is voorafgaand aan de 36e behandeling toestemming nodig van de Friesland. Zonder deze toestemming worden deze behandelingen niet vergoed. De fysiotherapeut zal deze aanvraag voor u indienen. Het is dus van belang dat wij op de hoogte zijn van het aantal fysiotherapie en/of oefentherapiebehandelingen dat u elders heeft gehad, zodat wij deze kunnen bijtellen bij het aantal behandelingen dat u bij ons krijgt.

 

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?

Uw aantal te vergoeden behandelingen is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Controleer hiervoor uw polisgegevens bij uw zorgverzekeraar. Aan de hand van uw BSN nummer kunnen wij dit ook voor u bekijken.

Indien u basisverzekerd bent kunnen de behandelingen niet aan uw zorgverzekeraar gefactureerd worden. U zult een particuliere factuur van ons ontvangen.

Het is verstandig om bij te houden hoeveel behandelingen u heeft gehad, bij ons of bij een andere fysiotherapiepraktijk of oefentherapiepraktijk. Fysiotherapie en oefentherapie komt uit hetzelfde 'potje'. 

Voorbeeld: u heeft recht op vergoeding voor 9 behandelingen en meldt zich aan voor fysiotherapie. Als u dit jaar al 3 behandelingen fysiotherapie of oefentherapie heeft gehad dan blijven er nog 6 te vergoeden behandelingen over.